Op 9 september organiseert onze vereniging i.s.m. Café Eddies's een nieuw toernooi, namelijk Eddie's World Cup.

In dit toernooi speel je met je koppelmaat volgens het World Cup of Darts format. Dat betekent dat je iedere wedstrijd 2 singles en een koppel speelt. Een prima voorbereiding op de competitie die dan op het punt van beginnen staat.

Locatie: Café Eddie's, Papiermolen 3a, Houten
Start: 12.00 uur

Voorinschrijven via: http://www.dartvereniginghouten.nl/toernooien/eddie-s-world-cup

Of inschrijven aan de bar tot 11.45 uur.

 

Afgelopen dinsdag was er, zoals iedere dinsdagavond, weer de dinsdagavondranking bij Café Eddie's. En waar de deelnemers normaal allemaal afkomstig zijn uit de regio, hadden we nu ineens Matt Clark, alias Superman, op de deelnemerslijst staan. De voormalig kwartfinalist op de Lakeside en de World Matchplay was een weekje in Nederland en had zin om een toernooitje te gooien. Het grappige was dat weinig mensen dit echt doorhadden, simpelweg omdat ze niet wisten wie de beste man was. Superman loopt natuurlijk ook al een hele tijd mee en zijn beste resultaten zijn al meer dan 10 jaar gelden geboekt. 

Maar niettemin kan Clark nog altijd een behoorlijk pijltje gooien en dat liet hij dinsdagavond ook zien. De poule kwam hij moeiteloos door en leek ik één rechte lijn op weg naar de finale, maar rekende buiten onze eigen Arnold Faverus. De speler van Eddie's Eagles maakte er in de halve finale samen met Clark een waar spektakel van waarbij Arnold uiteindelijk met 3-2 aan het langste eind trok. 

Ook de finale won Arnold van Ron van Swol. Hij bleek dinsdagavond duidelijk de sterkste en meest constante.

Het is even wachten, maar nu is het eindelijk zover. De loting voor de voorronde van de beker staat online. Via het kopje Competitie en Beker --> DBMN Bekertoernooi vind je de loting van al onze teams. Of je volgt gewoon deze link. http://www.dartvereniginghouten.nl/competitie-en-beker/dbmn-bekertoernooi

Iedereen veel succes in de eerste week van september!

Afgelopen zondag deden 5 spelers van DV Houten mee aan de Belgium Masters. Helaas met matig succes:

  • Romy Vermeulen verloor in de 1e ronde van Ongonsar Purev (alias De Spleetoog)
  • Anne Dorrestijn wist het niet te bolwerken tegen Top 20-speelster Dee Bateman en verloor ook in de 1e ronde
  • De 1e ronde was ook eindstation voor Jeroen Sopers die in Fransman Jesse Delorme zijn meerdere moest erkennen
  • Pascal Verhoog overleefde de 1e ronde en stuitte vervolgens op Welshman Wayne Warren. De Welshman, die 13e op de WDF-ranking staat, trok uiteindelijk aan het langste eind
  • Ron van Swol overleefde ook de 1e ronde door Duitser Marius May uit te schakelen. De 2e ronde bleek echter het eindstation omdat Brian Raman op beslissende momenten wat scherper was.

Romy en Anne deden een dag eerder ook nog mee aan de Belgium Open. Anne moest hier in de eerste ronde net met 3-2 het hoofd buigen voor Fallon Sherrock. Van Romy zijn helaas geen uitslagen bekend.

 

Dit weekend stond in Luxemburg de Open (zaterdag) en de Masters (zondag) op het programma. Internationale toernooien waar diverse wereldtoppers op afkomen. Romy Vermeulen van ons team Angry Parrots besloot op dit podium haar seniorendebuut te maken en te kijken of ze zich bij de dames staande kon houden.

En dit was een behoorlijk succesvol debuut kunnen we zeggen, want op de zondag wist ze het zelfs tot de laatste 16 te schoppen. Hier bleek Aileen de Graaf echter een maatje te groot, wat geen schande is natuurlijk. Nu kijken of deze mooie prestatie volgende week een passend vervolg krijgt als de Open Belgium/Belgium Masters op het programma staan. 

De inschrijving voor het seizoen 2018/2019 is bijna gesloten en DV Houten heeft inmiddels alle teams bij de DBMN aangemeld. Komend seizoen gaan we met de volgende teams de competitie in:

Op zaterdag 6 januari vond in Sporthal De Watergoor in Nijkerek weer het Gesloten Midden Nederland plaats. De mogelijkheid voor alle darters van Midden Nederland om zich te kronen tot de beste speler van de DBMN. En er was een groot succes te noteren voor DV Houten. We weten natuurlijk dat ze een aardig pijltje kan gooien, maar dat Anne Dorrestijn de Gesloten Midden Nederland zou gaan winnen, hadden maar weinig mensen voorspeld.

Toch wist Anne, die normaalgesproken haar pijlen gooit voor Let's Play, de titel te bemachtigen. In een sterk bezet damestoernooi met voornamelijk LaCo-speelsters wist Anne door te dringen tot de finale. In de weg naar de finale versloeg ze achtereenvolgens regerend kampioene Anneloes Menger en Saskia van Zoeren om vervolgens in de finale met 4-2 af te rekenen met Diana van Houten.

Wij feliciteren Anne met dit geweldige resultaat!!

Afgelopen zondag zijn de clubkampioenschappen 2017 gehouden. In de finale versloeg Patrick Mengerink nipt Edwin Hoogendoorn en ging er met de schaal vandoor. In de herkansingsronde stonden Danny Wever en Timo Kos tegenover elkaar. Danny wist hier de beker te pakken door Timo met 3-1 te verslaan.

Eric van Meerveld en Gertjan van Herk mogen zich kronen tot clubkampioen in de dubbels.

 

Vanwege omstandigheden zijn de verenigingskampioenschappen verplaatst naar 21 mei. We hopen op een grote opkomst en topdarts, zeker gezien de competitie er dan net op zit en iedereen kans maakt op een van de prijzen in het single- of koppeltoernooi.

Op zondag 2 april vinden bij Eddie's de 3 verenigingskampioenschappen van DV Houten plaats. Wie gooit het beste en laat zich die dag voor een jaar kronen tot de beste darter van Dartvereniging Houten? Vorig jaar ging Ron van Swol ervandoor met zowel de titel in de singles als in de koppels met Kevin van Burken. Het jaar daarvoor won Mark Spekenbrink beide titels. Krijgen we dit jaar voor het eerst 2 verschillende winnaars?

Het koppeltoernooi start om 11.30 uur en het singletoernooi zal om ongeveer 14.00 uur aanvangen. Inschrijven kan ter plekke voor aanvang van het toernooi. De deelname is uiteraard gratis. Dus kom 2 april allemaal naar Café Eddie's om te laten zien dat je de beste bent van de vereniging, of om gewoon een leuke middag te hebben!

Postadres DV Houten

Hoefbladhof 42
3991 GH Houten

E-mail
bestuur@dartvereniginghouten.nl

Locatie Eddie's

Papiermolen 3A
3994 DJ Houten
Tel: 06-51514491

Locatie Mango’s Café

Het Rond 101
3995 DN Houten
Tel: 030-2682044